Strategická a finanční analýza vybrané společnosti - Obukhova, Evelina (2024)
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnotit stav společnosti XY, pomocí různých metod strategické a finanční analýzy. Zkoumali jsme finanční a strategickou pozici společnosti pro období 2018–2022. Práce se skládala ze dvou hlavních částí. První, teoretická část podrobně popisovala metody a nástroje, které byly použity k analýze finanční a strategické situace. Praktická část práce byla věnována analýze finanční situace společnosti XY, dále analýze vnějšího a vnitřního prostředí a SWOT analýze. V závěru práce byly shrnuty hlavní body získané z komplexní analýzy a na základě nabytých informací byly formulovány závěr a doporučení pro další rozvoj společnosti.