Strategická analýza společnosti Red Bull s.r.o - Hlobilek, Marek (2024)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout strategická doporučení na základě důkladné strategické analýzy společnosti Red Bull. Práce zkoumá vnitřní a vnější faktory ovlivňující tržní pozici a konkurenceschopnost společnosti, prochází analýzou strategie, vize, mise a hodnot, jak makrookolí, tak mikrookolí. Dále poskytuje detailní analýzu vnitřních zdrojů pomocí VRIO analýzy, hodnototvorného řetězce a produktové analýzy. Syntéza těchto poznatků vede k formulaci SWOT analýzy a identifikaci klíčových rizik, které jsou základem pro strategická doporučení.