Strategická analýza společnosti DV Batelov - Hrůza, Tomáš (2024)
Dlouhodobá strategie by měla být nedílnou součástí každé firmy, neboť se jedná o plán, podle kterého se bude podnik řídit, aby dosáhl stanovených cílů. Avšak v praxi se strategie často zapomínají aktualizovat v návaznosti na změny prostředí firem. Proto je cílem této práce pomocí metod strategické analýzy zhodnotit současnou pozici DV Batelov na trhu a navrhnout strategická opatření. Tohoto cíle bude naplněno analýzou vnějšího a vnitřního okolí společnosti a provedení syntézy, přičemž na závěr práce bude vypracováno strategické doporučení pro management podniku. Provedením těchto metod se dojde ke zjištění, zda DV Batelov dostatečně využívá příležitostí na trhu a využívá maximální potenciál firmy.