Správa úspor na bankových účtoch u obcí a krajov v Českej republike v roku 2022 - Scholtz, Peter (2024)
Diplomová práca ponúka ucelený pohľad na vývoj peňažných zostatkov na bankových účtoch samosprávnych krajov a krajských miest. Práca sa zameriava na konzervatívne možnosti správy rozpočtových prebytkov. Hlavným cieľom práce je navrhnúť modelové pravidlá správy časti rozpočtových prebytkov územných rozpočtov za rok 2021, a následne kvantifikovať dopady týchto paternalistických riešení v roku 2022. Kumulovanie rozpočtových prebytkov na bankových účtoch je dlhodobý a aktuálny trend, čím je práca pre danú problematiku aktuálna.