Změna účetního software ve vybrané společnosti - Švedová, Miriam (2024)
Diplomová práce je zaměřena na změnu účetního programu ve vybrané společnosti. V práci jsou shrnuty teoretické znalosti a postupy změny účetního systému, které byly pak aplikovány v praktické části na vybranou společnost. Obsah teoretické části zahrnuje poznatky o vývoji vedení účetnictví, právní úpravu a také rizika, která jsou spojena s vedením digitálního účetnictví a jak se proti nim bránit. Stručně je popsán vývoj ERP systémů a jejich funkcionality, také požadavky kladené na ERP systémy při uvažované změně. Obsahem praktické části je představení společnosti a jejích potřeb. Uvedená jsou i kritéria, která byla zvolena pro vybranou společnost tak, aby splnila stanovené cíle ve formě zvýšení míry automatizace rutinních činností a digitalizace účetnictví. V práci je popsán postup přechodu a implementace nového ERP systému do provozu. Výsledkem diplomové práce je srovnání vhodnosti předchozího a nově implementovaného ERP systému pro vybranou společnost.