Analýza rizika strategického záměru společnosti Albert Česká republika, s.r.o. - Lukavec, Štěpán (2024)
Cílem této diplomové práce je zpracování strategického podnikatelského plánu společnosti Albert Česká republika, s.r.o. a následná analýza rizik, které mohou ovlivňovat činnost podniku. V teoretické části jsou nejprve představeny základní pojmy a metody týkající se strategického řízení, strategické analýzy a managementu rizik. Následná praktická část nejprve představuje posuzovaný podnik a poté jsou provedeny analýzy vnějšího a vnitřního okolí podniku s cílem identifikovat rizikové faktory. K tomuto účelu slouží PESTEL analýza, Porterův model pěti sil, VRIO a finanční analýza. Následně je provedena syntéza dosavadních poznatků za pomoci SWOT analýzy. Součástí diplomové práce je rovněž sestavení strategického finančního plánu pro roky 2024-2026, jehož výstupní informace slouží zároveň jako vstupní informace pro simulaci Monte Carlo. V Závěru práce jsou navrženy způsoby ošetření identifikovaných rizik.