Etické dilema při rozhodování během katastrof - Kühtreiberová, Anna; Abíková, Jana; Mařanová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem této bakalářské práce je zkoumat, zda a jak jsou etické kodexy aplikovány v praxi v rámci rozhodování, na což je nahlíženo optikou etického dilematu při katastrofách. Teoretická část vymezuje důležité pojmy související s humanitární pomocí. Dále přibližuje vybrané etické kodexy, které jsou uplatňovány v rámci organizací. Zaměřuje se na problematiku rozhodování během krizí a na psychologické faktory, které rozhodování ovlivňují. Dále jsou vymezena etická dilemata, která mohou nastat během humanitárních projektů. Praktická část pak zjišťuje, pomocí kvalitativního výzkumu, s jakými etickými dilematy se humanitární pracovníci setkávají v praxi a jak jsou na tato dilemata aplikovatelné etické kodexy. V závěru práce jsou zpracovány výsledky výzkumu a uvedená doporučení.
Vedoucí práce: Jana Abíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses