Analýza rizika strategického záměru společnosti Tipsport a.s. - Skalný, Petr; Smrčka, Luboš; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem diplomové práce je identifikovat, analyzovat a vyhodnotit již aktuální či potenciální rizika, kterým sledovaná společnost Tipsport net. a.s. může čelit a identifikovat strategie, které by mohly být zavedeny pro ochranu či posílení své stávající pozice. Teoretická část obsahuje představení klíčových definic souvisejících s tématem práce a metod, které budou pro tuto diplomovou práci využity. Praktická část bude uvedena představením analyzovaného podniku a jeho struktury. Následovat bude externí a interní analýza podniku, ze které budou identifikovány příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky podniku. Externí analýza bude provedena pomocí metod PESTEL a Porterův model pěti sil a interní analýza bude obsahovat analýzu VRIO a finanční analýzu. Následovat bude syntéza SWOT, která poskytne ucelený přehled identifikovaných poznatků. Součástí této práce bude také plán výkazu zisku a ztrát, jehož výstupy poslouží jako vstupní informace simulace Monte Carlo.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses