Strategie vybrané firmy (Pivovar Falkenštejn) - Folc, Adam (2024)
Cílem diplomové práce je návrh strategických kroků pro Pivovar Falkenštejn, který se nachází v Národním parku České Švýcarsko. Vstupem pro návrh této strategie je strategická analýza firmy včetně finanční analýzy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy týkající se strategie firmy a jsou zde představeny nástroje strategické analýzy a finanční analýzy. V praktické části jsou veškeré popsané nástroje strategické a finanční analýzy vypracovány pro firmu Pivovar Falkenštejn. Po zhodnocení výsledků této analýzy je v práci odpovězeno na výzkumné otázky, zda je firma finančně stabilní, jaké konkrétní strategické kroky by měli majitelé realizovat a jaký přístup ke strategii by měli zvolit.