ESG audit : Prípadová štúdia - Líška, Roman; Dvořáček, Jiří, 1947-; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cieľom tejto práce je realizovať ESG audit s primárnym zameraním na oblasť Governance u reálnej spoločnosti so zámerom odhaliť riziká a slabé stránky v tejto oblasti s následným navrhnutím nápravných opatrení. S ohľadom na tento cieľ je v teoretickej časti spracovaný koncept ESG a téma auditu s postupným zameraním na ESG audit a jeho špecifiká. V praktickej časti práce je využitá Gap analýza. Pomocou tejto analýzy sú porovnané podklady poskytnuté spoločnosťou Beneš a Lát a.s. s požiadavkami na zverejnenie k auditu pre oblasť Governance. Následne je v spolupráci so spoločnosťou Beneš a Lát a.s. spracovaná aj dvojitá hladina významnosti. Na záver praktickej časti sú zhrnuté identifikované nedostatky vyplývajúce z Gap analýzy a aj následné kroky na ich odstránenie.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses