Marketingová komunikace na luxusním trhu - Smirnova, Izolda; Zamazalová, Marcela; Kolouchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
V období rychlého technologického rozvoje a digitalizace je klíčové pochopit, jak inovace ovlivňují marketingové strategie a zákaznický zážitek v luxusním sektoru. Cílem této práce bylo vyhodnotit používání umělé inteligence, virtuální reality, NFT a dalších inovativních technologií v marketingové komunikace luxusní značky Louis Vuitton a identifikovat, jak integrace těchto technologií je vnímána zákazníky značky. K získání dat byly využity metody kvalitativního výzkumu, včetně rozhovorů s odborníky a focus group s reálnými zákazníky. Práce odhaluje, že přestože inovativní technologie mají velký budoucí potenciál a mohou zlepšit zákaznické vnímání značky a rozšířit brand awareness, jejich přijetí je omezené kvůli řadě výzev a překážek. Na závěr práce poskytuje doporučení pro využívání technologií tak, aby podporovaly tradiční hodnoty značky a současně rozšiřovaly možnosti zapojení a personalizace pro zákazníky.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses