Investiční analýza společnosti Tesla Inc. - Blaha, Michael (2024)
Cílem této bakalářské práce je na základě podrobné analýzy vyhodnotit, zda jsou akcie společnosti Tesla obchodovány v korespondenci se svou vnitřní hodnotou. Její výše byla vypočtena na základě aplikace postupů fundamentální analýzy, která zohledňuje globální, odvětvové a firemní faktory. Samotné ocenění akcií pak bylo provedeno využitím modelů na bázi poměrových ukazatelů a diskontovaného cash flow. V rámci práce bylo dospěno k závěru, že akcie společnosti Tesla jsou dle výsledků provedené analýzy nadhodnoceny, a to v řádech vyšších jednotek až nižších desítek procent. Hlavním přínosem práce je hodnocení dynamické a rostoucí společnosti tradičními postupy, které byly v určitých případech upraveny tak, aby lépe reflektovaly analýzu tohoto typu společností.