Investiční analýza společnosti Tesla Inc. - Blaha, Michael; Pošta, Vít, 1980-; Ligocká, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem této bakalářské práce je na základě podrobné analýzy vyhodnotit, zda jsou akcie společnosti Tesla obchodovány v korespondenci se svou vnitřní hodnotou. Její výše byla vypočtena na základě aplikace postupů fundamentální analýzy, která zohledňuje globální, odvětvové a firemní faktory. Samotné ocenění akcií pak bylo provedeno využitím modelů na bázi poměrových ukazatelů a diskontovaného cash flow. V rámci práce bylo dospěno k závěru, že akcie společnosti Tesla jsou dle výsledků provedené analýzy nadhodnoceny, a to v řádech vyšších jednotek až nižších desítek procent. Hlavním přínosem práce je hodnocení dynamické a rostoucí společnosti tradičními postupy, které byly v určitých případech upraveny tak, aby lépe reflektovaly analýzu tohoto typu společností.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses