Vliv marketingové strategie na vnímání značky LEGO® dospělými spotřebiteli - Málková, Šárka (2024)
Tato diplomová práce se zabývá vnímáním značky LEGO® dospělými spotřebiteli. Jejím hlavním cílem je zhodnotit, jak dospělí spotřebitelé vnímají značku LEGO® a porovnat, zda se jejich vnímání shoduje s konceptem, jakým se značka prezentuje. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na pojem značka, chování spotřebitele a teoretický rámec marketingové strategie. Metodika práce zahrnuje analýzu marketingové strategie, kvantitativní výzkum a expertní rozhovor. Výsledky výzkumu jsou následně vyhodnoceny a na jejich základě je navrhnuto doporučení pro optimalizaci marketingové strategie, která cílí na dospělé spotřebitele.