Dopravní situace města Beroun a jeho spojení s Prahou - Mysík, Tomáš (2024)
Město Beroun se dlouhodobě potýká s problémy, které s sebou nesou stále navyšující se objemy dopravy v regionu. Zejména se jedná o tranzitní dopravu, která s sebou nese mnoho negativních externalit. Dopravní situace města Beroun a jeho spojení s Prahou je diplomová práce zabývající se rešerší dopravní situace města Beroun a možnostmi jeho rozvoje. Teoretická část slouží k vysvětlení a popsání základních pojmů týkajících se tématu práce a popsání metod, kterých práce využívá k analýze. V praktické části se práce orientuje na bližší představení města a jeho analýzu z pohledu dopravy a dopravních možností. Práce zároveň analyzuje dopravní spojení s hlavním městem Prahou, které hraje v situaci města významnou roli. Po analýze je vytvořena analýza SWOT a následně jsou navrhnuta možná řešení nalezených problematik.