Husitství - udržování husitských tradic v Táboře - Brumovská, Veronika (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje historickému tématu a jejímu současnému vlivu na vybrané město. Práce je dělená na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. Teoretická část definuje tradici, popisuje život Jana Žižky a historické pozadí města Tábora. Praktická část je složená z primárních i sekundárních dat. K získání potřebných dat bylo využito kvantitativního výzkumu prostřednictvím dotazníkového šetření, i kvalitativního výzkumu formou polostrukturovaných rozhovorů s odborníky. Druhá část práce zkoumá, jakým způsobem jsou udržované a připomínané dějiny husitství a hodnotí, jaký vztah mají k těmto způsobům a tradicím obyvatelé města Tábora. V závěru práce jsou shrnuty výsledky zkoumaného tématu, kdy dochází k dosažení cíle prostřednictvím vyhodnocení stanovených hypotéz.