Využitie inovačného potenciálu na príklade spoločnosti Art Master Academy s.r.o. vo vybranom regióne - Lešová, Zuzana (2024)
V posledných rokoch sa svet hudobného vzdelávania vyvíja a to prináša nové príležitosti a výzvy ako aj potrebu spoločností odlíšiť sa. Napríklad prostredníctvom inovácií, ktoré posúvajú dovtedy zaužívané hranice. Zámerom tohto projektu je preto analyzovať a navrhnúť postup implementácie inovatívnych prvkov a odporúčaní marketingovej stratégie pre vybrané trhy pre spoločnosť Art Master Academy s.r.o.. Toho dosiahneme prostredníctvom desk research, ktorý analyzuje interné a externé prostredie spoločnosti a následným vyhodnotením na základe vybraných KPI. Tie nastavujú očakávania vývoja trhu pre AR aplikáciu, potenciál prekladu obsahu z angličtiny pomocou AI dabingu, aplikácie AI učiteľa a zlepšenia odkazového portfólia. Závery projektu ukazujú, že v súčasnosti sa oplatí realizovať iba pre jeden z projektov (AI učiteľ), pre ostatné dva chýba ľudský alebo finančný kapitál (preklad AI dabingom), alebo ešte neexistuje dostatočne veľký trh (AR aplikácia). Na podporu predaja a rozvoja spoločnosti je navrhnutá tvorba vlastného blogu a väčšie zapojenie známych osobností. Prínosom tejto práce je poskytnutie nástroja umožňujúceho prepočet vybraných KPI projektov spoločnosti. Taktiež sme spoločnosti poskytli postup implementácie inovačných prvkov a úprav ich súčasnej marketingovej stratégie.