Programové změny ve vybraných pobočkách Českých center v období 2018-2023 - Mlčochová, Mariana (2024)
Tato práce se zaměřuje na analýzu programových aktivit vybraných poboček českých center v zahraničí v průběhu šesti let. Jedná se o pobočky Varšava, Bukurešť, Vídeň, New York, Madrid a Tel Aviv. Autorka zkoumá proměny v kategoriích událostí, zdůvodňuje anomálie a identifikuje konkrétní změny v programech. Kvalitativní výzkum, provedený formou rozhovorů s pracovníky českých center a hloubkové analýzy dat, poskytuje podrobný obraz vývoje programové činnosti.