Strategická analýza společnosti Big Shock, s.r.o. - Bartoš, David; Mikan, Pavel, 1963-; Tyll, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout strategická doporučení pro společnost Big Shock s.r.o. tak, aby společnost udržela své přední postavení na trhu s energetickými nápoji a zlepšila svou konkurenceschopnost. Doporučení budou navržena pomocí nástrojů a metod strategické analýzy. Práce je skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou popsány metody a nástroje strategické analýzy na základě odborné literatury. Praktická část aplikuje teorii na získaná data. Nejprve je provedena analýza okolí společnosti pomocí PESTEL analýzy, mapy konkurenčních skupin, analýzy stakeholderů a Porterova modelu 5 sil. Následně jsou analyzovány vnitřní zdroje společnosti pomocí analýzy VRIO, portfolio analýzy, finanční analýzy a benchmarkingu. Dále je provedena syntéza dílčích analýz pomocí metody SWOT. Na základě výsledku syntézy jsou v formulována strategická doporučení.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses