Vývoj dostupnosti bydlení v krajských městech v letech 2018-2022 - Říhová, Tereza; Toth, Petr, 1962-; Klement, Josef, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce na téma „Vývoj dostupnosti bydlení v krajských městech v letech 2018-2022“ si klade za cíl zjistit klady a zápory vlastnického a nájemního bydlení na regionální úrovni. Výzkum se zaměřuje na ekonomickou výhodnost. Diplomová práce se pokusí prokázat, zda je výhodnější vlastnické bydlení oproti nájemnímu bydlení z dlouhodobého hlediska. Tato práce přináší také informace o vývoji finanční dostupnosti bydlení v krajských městech. Dostupnost bydlení bude zkoumána pomocí pěti ukazatelů, které přináší přehled o dané problematice. Součástí diplomové práce je i představení determinantů působících na dostupnost bydlení. Na závěr jsou doporučeny možné způsoby, jak zlepšit dostupnost bydlení na regionální úrovni. Mezi ně můžeme zařadit: vyrovnanější vývoj determinantů, vyšší bytovou výstavbu, zvýhodnění pro developery, zefektivnění nakládaní s pozemky a také nemovitostmi ve vlastnictví municipalit na bytové domy.
Vedoucí práce: Petr Toth
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses