Koncept čtyřdenního pracovního týdne v České republice. Případová studie. - Shiryayeva, Madina; Lukeš Rybanská, Ivana, 1991-; Honsová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na koncept čtyřdenního pracovního týdne v České republice. Zkoumá dvě organizace působící v oboru marketingu a reklamy a analyzuje proces transformace těchto organizací z tradičního pětidenního na čtyřdenní pracovní týden. Cílem práce je identifikace výhod a výzev, způsobených přechodem na čtyřdenní pracovní týden a taky návrh souvisejících opatření. V teoretické části práce jsou metodou literární rešerše shrnuty informace týkající se vybraného tématu. Praktická část zahrnuje kvalitativní výzkum s využitím metody případové studie a tematické analýzy. Sběr dat byl uskutečněn pomoci metody polostrukturovaných hloubkových rozhovorů. Výsledky výzkumu ukazují, že čtyřdenní pracovní týden pomáhá budovat značku zaměstnavatele a mezi jeho hlavní výhody patří zvýšená produktivita, osobní efektivita, vyrovnání pracovního a soukromého života a retence zaměstnanců, zatímco největšími výzvami byly potíže s externí komunikací, plánovaním a návrat ke starým zvykům. Na základě získaných výsledků byla navržena doporučení pro organizace zvažující transformaci. Výstup může také sloužit jako průvodce pro další zájemce o vybrané téma.
Vedoucí práce: Ivana Lukeš Rybanská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses