Sestavení business modelu internetového obchodu kojeneckých potřeb - Tranová, Thi Phuong Thanh (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na sestavení business modelu pro internetový obchod specializovaný na prodej kojeneckých potřeb. Analyzuje současné trendy v oblasti online nakupování v segmentu pro rodiče novorozenců a identifikuje klíčové faktory úspěchu pro podnikání v této oblasti. Práce kombinuje teoretický rámec obchodních modelů s praktickým výzkumem a analýzou konkurenčního prostředí. Hlavním úkolem praktické části je vytvoření podnikatelského modelu pro online obchod specializujícího se na výrobky pro kojence. Tato konstrukce je založena na porovnání s podnikatelskými modely konkurenčních firem a využívá teoretické principy a metodu Lean Canvas. K rozšíření tohoto modelu přispívá také provedení dotazníkového šetření, jehož primárním záměrem je shromáždit základní informace pro formulování specifických návrhů v rámci tohoto business modelu. Výstupem této práce je podrobný a prakticky použitelný podnikatelský model pro online prodej kojeneckých produktů, který poskytuje cenné vhledy pro podnikatele působící v této oblasti. Tato práce přispívá k lepšímu porozumění specifik tohoto trhu a může být využita pro informovaná rozhodnutí při zahájení a rozvoji podobných podnikatelských iniciativ.