Sestavení business modelu internetového obchodu kojeneckých potřeb - Tranová, Thi Phuong Thanh; Bočková, Nina, 1971-; Válek, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na sestavení business modelu pro internetový obchod specializovaný na prodej kojeneckých potřeb. Analyzuje současné trendy v oblasti online nakupování v segmentu pro rodiče novorozenců a identifikuje klíčové faktory úspěchu pro podnikání v této oblasti. Práce kombinuje teoretický rámec obchodních modelů s praktickým výzkumem a analýzou konkurenčního prostředí. Hlavním úkolem praktické části je vytvoření podnikatelského modelu pro online obchod specializujícího se na výrobky pro kojence. Tato konstrukce je založena na porovnání s podnikatelskými modely konkurenčních firem a využívá teoretické principy a metodu Lean Canvas. K rozšíření tohoto modelu přispívá také provedení dotazníkového šetření, jehož primárním záměrem je shromáždit základní informace pro formulování specifických návrhů v rámci tohoto business modelu. Výstupem této práce je podrobný a prakticky použitelný podnikatelský model pro online prodej kojeneckých produktů, který poskytuje cenné vhledy pro podnikatele působící v této oblasti. Tato práce přispívá k lepšímu porozumění specifik tohoto trhu a může být využita pro informovaná rozhodnutí při zahájení a rozvoji podobných podnikatelských iniciativ.
Vedoucí práce: Nina Bočková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses