Fenomén virtuálních prohlídek a jejich implementace v muzejním prostředí - Zelinková, Anna; Zelený, Martin; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem implementace virtuálních prohlídek v muzejním prostředí. Cílem práce bylo analyzovat postoje českých muzejních institucí k virtuálním prohlídkám, konkrétně identifikovat vnímané potenciální přínosy a případné výzvy spojené s jejich realizací, dále byl zkoumán vliv krizových opatření v rámci Covid-19 na jejich význam a mimo jiné i vnímané budoucí vize. Sběr dat proběhl prostřednictvím dotazníkového šetření mezi muzei a následná analýza dat využila kontingenčních tabulek a korelační analýzy ke zkoumání závislostí mezi charakterem muzeí a jejich postoji. Výzkum ukázal, že muzea vnímají virtuální prohlídky spíše jako užitečný nástroj, jelikož jsou si vědoma jejich přínosů, ale zároveň vnímají náročnost v jejich využívání, a to zejména ve finanční a personální oblasti. Zároveň existuje rozmanitost v názoru na jejich přijetí, která je závislá na výkonnostních ukazatelích muzea nebo na typu jeho zřizovatele.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses