Podnikové vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v oblasti využívání nových AI nástrojů - Mikula, Šimon; Palíšková, Marcela, 1961-; Stříteský, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato práce formuluje doporučení, jaké nástroje a postupy podnikového vzdělávání a rozvoje zaměstnanců jsou efektivní k osvojení si a prohloubení dovedností, které jsou nezbytné pro používání nových AI nástrojů. V první části shrnuje teoretická východiska, v druhé části dále identifikuje dovednosti, které jsou nutné k práci s AI nástroji. Výzkum byl realizován pomocí kvantitativního dotazníku a doplňujících kvalitativních rozhovorů. Dále výzkum čerpá z interních zdrojů společnosti. Klíčové zjištění ukazují, že zaměstnanci o vzdělávání v této oblasti mají zájem a většina z nich již má s AI nějaké zkušenosti, a dokonce ji i využívá při práci. Mezi identifikované doporučení patří praktické ukázky práce s nástroji ve firemním prostředí, a to pomocí online školení. Větší koordinace nabízených aktivit a větší investice do nástrojů samotných, rovněž je důležitá podpora manažerů a motivace manažery k používání těchto nástrojů.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses