Svatební obřady jako součást kulturního a společenského života v České republice - Sobotová, Eliška; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá svatebními obřady v České republice. Zkoumá jejich kulturní význam a popisuje historii tradičních svatebních zvyků. Práce definuje různé druhy obřadů, ovšem hlavním předmětem zkoumání je organizační proces svatby a rozbor jednotlivých kroků plánování. Z manažerského hlediska řeší také práci svatebních profesionálů a novodobé proměny v organizaci ceremonií. Cílem autorky je zasazení teoretických poznatků do praxe, využívá k tomu kvalitativní výzkum formou osobních rozhovorů s nevěstami a majitelkou svatebního salonu. Záměrem výzkumu je analýza spolupráce s odborníky ze svatebního odvětví, dále jsou rozhovory směřovány na vliv finančních možností při výběru místa svatby a v neposlední řadě řeší současný význam tradičních zvyků.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses