Pracovní kapitál z pohledu jeho řízení, financování a optimalizace. Ilustrace na případových studiích a aplikace na konkrétním případu - Fabičovic, Jan; Poborský, František; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se věnuje tématu pracovního kapitálu z pohledu jeho řízení, financování a optimalizace. Aplikuje získané teoretické poznatky na případových studiích v konkrétním výrobním podniku. Cílem této práce bylo v teoretické části popsat charakteristiku a význam pracovního kapitálu pro efektivní řízení podniku v praxi. Důraz je zde také kladen na metody řízení jednotlivých složek oběžného majetku a závazků. V praktické části jsou teoretické poznatky použity na posouzení finančního zdraví konkrétního výrobního podniku. Zjištěná data jsou porovnána s daty společností podnikajících ve srovnatelném odvětví. Na pyramidálním rozkladu vybraných poměrových ukazatelů je ukázána významnost vlivu změny jednotlivých příčinných ukazatelů. Konkrétní případové studie analyzují možnosti zvýšení efektivity řízení pracovního kapitálu v konkrétním prostředí podniku. V závěru práce jsou shrnuty výsledky provedené analýzy.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses