Strategie stres managementu u manažerek ve vybrané strojírenské firmě - Machač, Lukáš; Jarošová, Eva, 1955-; Pauknerová, Daniela, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na téma stresu, strategií jeho zvládání a work-life balance u vybrané skupiny manažerek společnosti Škoda Auto a.s. Hlavním cílem práce je zmapovat, jaké strategie využívají manažerky vybrané společnosti pro dosažení rovnováhy pracovního a soukromého života a jaké techniky pro zvládání stresu v současnosti využívají a považují za nejúčinnější. Výzkum byl realizován prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s deseti respondentkami. Za využití principů tematické analýzy a otevřeného kódování dat v programu MAXQDA byla identifikována čtyři hlavní témata, kterými jsou: stres, strategie zvládání stresu, work-life balance a syndrom vyhoření. Diskuze výsledků výzkumu nabízí jejich konfrontaci s teoretickou částí a na jejím základě jsou v závěru práce formulována doporučení na úrovni jednotlivce a organizace doplněná o otevřené otázky, které mohou být předmětem dalšího výzkumu.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses