Hospodaření s potravinami v konzumní společnosti - Voksová, Barbora (2024)
Cílem bakalářské práce je představit českým rodinám i dalším vybraným ekonomickým subjektům potravinového řetězce způsoby boje proti zbytečnému vyhazování potravin. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část seznamuje čtenáře s pojmy konzumerismus a konzumní společnost a dále rozebírá plýtvání potravinami a jeho důsledky. Praktická část se zaměřuje na metody boje proti plýtvání potravinami se zaměřením na Českou republiku. Prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů proběhl sběr primárních dat, která poskytla důležitá východiska vedoucí k návrhům nových možností boje proti plýtvání potravinami.