Hospodaření s potravinami v konzumní společnosti - Voksová, Barbora; Džbánková, Zuzana, 1967-; Rusmichová, Lada; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem bakalářské práce je představit českým rodinám i dalším vybraným ekonomickým subjektům potravinového řetězce způsoby boje proti zbytečnému vyhazování potravin. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část seznamuje čtenáře s pojmy konzumerismus a konzumní společnost a dále rozebírá plýtvání potravinami a jeho důsledky. Praktická část se zaměřuje na metody boje proti plýtvání potravinami se zaměřením na Českou republiku. Prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů proběhl sběr primárních dat, která poskytla důležitá východiska vedoucí k návrhům nových možností boje proti plýtvání potravinami.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses