Vývoj a uchování tradic na území bývalých Sudet na Znojemsku - Pavlišová, Terezie; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se bude zabývat pokračováním (obnovením) tradic na Znojemsku. Cílem je zmapovat, jakým způsobem se udržovaly lidové tradice v této oblasti bývalých Sudet, a to po odsunu a znovuosídlení po roce 1945, kdy vesnice v okolí Znojma byly osídleny lidmi, kteří přicházeli z různých míst republiky, ale také z jiných zemí (např. Rumunsko). Práce bude zkoumat, jak se vyvíjely tradice a jaký vliv měly události války, jaké zvyky se zachovaly dodnes. Hypotéza pro práci bude „Předpokládáme, že i po odsunu a znovuosídlení došlo k adaptaci tradičních prvků lidové kultury v oblasti Znojemska, a to vlivem nových osadníků a jejich kulturních vlivů.“
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses