Preference spotřebitelů ČR v oblasti výdejních míst a parcelboxů - Kozlík, Jan (2024)
Tato práce identifikuje, jaká část nakupujících na e-shopech, preferující alternativní doručení, nevyužívá výdejní box nebo ho využívá sporadicky. Dále se zaměřuje na to, co jsou příčiny tohoto stavu. Díky čemuž dochází k návrhu doporučení pro společnost PPL CZ, na které aspekty výstavby sítě Parcelboxů se zaměřit. Na základě přehledu literatury a shrnutí výsledků výzkumu, který zahrnuje dotazníkové šetření, jsou identifikovány klíčové výzvy a doporučení pro společnost PPL CZ. Teoretický přínos studie spočívá v shrnutí současných trendů v e-commerce a vyhodnocení budoucího potenciálu inovativních technologií v oblasti doručování zásilek. Navrhovaná opatření mají potenciál ovlivnit nejen spokojenost zákazníků, ale i efektivitu a konkurenceschopnost společnosti PPL CZ.