Preference spotřebitelů ČR v oblasti výdejních míst a parcelboxů - Kozlík, Jan; Novák, Radek, 1960-; Loidl, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato práce identifikuje, jaká část nakupujících na e-shopech, preferující alternativní doručení, nevyužívá výdejní box nebo ho využívá sporadicky. Dále se zaměřuje na to, co jsou příčiny tohoto stavu. Díky čemuž dochází k návrhu doporučení pro společnost PPL CZ, na které aspekty výstavby sítě Parcelboxů se zaměřit. Na základě přehledu literatury a shrnutí výsledků výzkumu, který zahrnuje dotazníkové šetření, jsou identifikovány klíčové výzvy a doporučení pro společnost PPL CZ. Teoretický přínos studie spočívá v shrnutí současných trendů v e-commerce a vyhodnocení budoucího potenciálu inovativních technologií v oblasti doručování zásilek. Navrhovaná opatření mají potenciál ovlivnit nejen spokojenost zákazníků, ale i efektivitu a konkurenceschopnost společnosti PPL CZ.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses