Nová vizuální identita města Litoměřice - Řeháková, Ema; Hucková, Barbara, 1964-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tématem bakalářské práce je vizuální identita měst a její prvky v oblasti městského marketingu. Teoretická část práce vysvětluje vizuální identitu obecně a následně přibližuje konkrétně vizuální identitu měst. Zabývá se komunikací měst v rámci marketingu a popisuje samotný průběh procesu vzniku vizuální identity. Praktická část je věnována konkrétnímu příkladu vizuální identity města Litoměřice, kterou zkoumá z pohledu odborného, a to rozhovorem s autorkou nové vizuální identity, a také zjišťuje postoje obyvatel města k nové vizuální identitě. Cílem práce je zmapování procesu vzniku nové vizuální identity, představení vítězného návrhu, zjištění důvodů, které vedly k nové vizuální identitě a její zhodnocení občany města. Výzkumnými metodami sloužícími k naplnění cílů práce jsou kvalitativní výzkum formou osobního rozhovoru a kvantitativní výzkum v podobě dotazníkového šetření mezi obyvateli. Výsledky výzkumu by měly poskytnout komplexní pohled na novou vizuální identitu města Litoměřice.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses