Controlling - Semenyuk, Oleksandra; Mikovcová, Hana, 1959-; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou interního reportingu v české pobočce mezinárodní společnosti. Hlavním cílem práce je zhodnotit stav systému interního reportingu, který je řízen oddělením controllingu, a identifikovat příležitosti pro jeho zlepšení v souladu s očekáváními hlavních zainteresovaných stran. K dosažení cíle práce je v teoretické části diskutována podstata a funkce controllingu a interního reportingu, včetně zhodnocení jeho přínosu pro společnost. V praktické části je zmapován interní reportingový systém společnosti a provedená analýza stakeholderů z pohledu oddělení controllingu včetně validace jejich potřeb a moci. Bylo provedeno šest polostrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci za účelem sběru primárních dat od společnosti. Na základě zjištění z rozhovorů byla provedena analýza dat a navržena doporučení pro společnost v souladu se současnými trendy v této oblasti. Hlavní doporučenou strategií pro budoucí rozvoj reportingu je standardizace a konsolidace stávajících reportů, mimo jiné je navrženo využití Power BI pro přípravu komplexních přehledů pro management.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses