Laterna magika - český divadelní fenomén a jeho proměny v průběhu její existence - Andělová, Šarlota; Šmíd, Ilja, 1952-; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se věnuje proměnám českého divadelního fenoménu Laterny magiky, a to zejména v letech 2015–2023. Teoretická část obsahuje legislativní zakotvení příspěvkových organizací a manažerská specifika řízení divadelní organizace tohoto typu. Dále teoretická část ve svém závěru stručně shrnuje historický vývoj Laterny magiky. V rámci praktické části jsou pomocí kvalitativního výzkumu zkoumány zásadní proměny, které se odehrály v souboru ve zkoumaném období. Proměny jsou mapovány ve dvou rovinách: dramaturgické a ekonomicko-organizační. Praktická část obsahuje také náhled do hospodaření Laterny magiky a identifikuje faktory, které mají potenciál zásadně ovlivnit její budoucí vývoj. Závěr je věnován shrnutí nejvýznamnějších poznatků, zodpovězení výzkumných otázek a potvrzení stanovené hypotézy.
Vedoucí práce: Ilja Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses