Strategická analýza společnosti SOR Libchavy spol. s.r.o. - Vašátko, Marek; Kuděj, Michal; Kubálek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti SOR Libchavy spol. s r.o. Cílem této práce je posoudit aktuální stav podniku pomocí vybraných nástrojů strategické analýzy a následně formulovat strategická doporučení pro budoucí rozvoj společnosti. V teoretické části jsou vysvětleny klíčové pojmy týkající se strategie podniku a představeny vybrané nástroje strategické a finanční analýzy. Mezi ně patří PEST analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza, analýza odvětví a portfolio analýza. Praktická část práce se zaměřuje na aplikaci vybraných analýz na konkrétní podnik SOR Libchavy. Na závěr jsou prezentována doporučení pro budoucí rozvoj podniku, která vycházejí z výsledků SWOT analýzy a závěrečné syntézy. Tato část práce by měla posloužit jako klíčový nástroj pro podnik SOR s cílem dosáhnout perspektivního vývoje a zisků v budoucnu.
Vedoucí práce: Michal Kuděj
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses