Trolejbusová doprava v Praze - Murárik, Michal; Mervart, Michal, 1977-; Židová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem udržitelné dopravy a tématem trolejbusové dopravy na území města Prahy. Cílem práce je analyzovat možnosti udržitelné městské dopravy, analyzovat stav trolejbusové dopravy v Praze a jiných městech, a na základě provedených analýz navrhnout možné rozšíření na území Prahy. Celá práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá terminologií dopravy, mobility a udržitelnosti. Dále představuje specifikace pražského prostředí a obyvatelstva. A nakonec rozebírá dopravní možnosti v Praze a jejich využitelnost v pražském prostředí. Praktická část poté analyzuje minulou i současnou trolejbusovou dopravu v Praze i ostatní trolejbusové dopravy světa se zaměřením na jiná evropská města. Na základě analýz jsou v ní vytvořeny návrhy na rozšíření trolejbusové dopravy v Praze. Závěrem je pak shrnutí celé práce a dosažení stanovených cílů.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses