Agilní směnné systémy v průmyslu - Šnobl, Jan (2024)
Agilní přístupy byly odjakživa neodmyslitelnou součástí průmyslové výroby. V rámci výrobních závodů se agility dosahuje také prostřednictvím směnných systémů sloužících k organizaci práce zaměstnanců. Cílem této bakalářské práce je navrhnout vhodný agilní směnný systém pro nepřetržitý provoz výrobního podniku v odvětví automobilového průmyslu. Byl realizován kvalitativní výzkum mezi řídícími pracovníky zkoumané společnosti metodou polostrukturovaných hloubkových rozhovorů. Data získaná z těchto rozhovorů byla analyzována pomocí metody otevřeného kódování. Syntéza teoretických poznatků a výzkumných zjištění vedla k návrhu optimálního agilního směnného systému, který vznikl zdokonalením stávajícího agilního směnného systému.