Rozpočtování v nestátní neziskové organizaci - Pavlíčková, Jaroslava; Matyáš, Ondřej, 1979-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na význam a praktické využití manažerského účetnictví v neziskovém sektoru, konkrétně za pomoci nástroje rozpočtu. Práce nejprve vymezuje a charakterizuje neziskový sektor a nestátní neziskové organizace, na což navazuje výčtem specifik a odlišností oproti ziskovému sektoru, účetním a právním hlediskem a zdroji financování. Klíčovou částí této práce je popis oblasti manažerského účetnictví, controllingu a rozpočtu a jejich úlohy v neziskovém sektoru. V praktické části je nejprve popsána a analyzována současná metodika vybrané organizace a poté je navrhnuta rozšířená podoba rozpočtu.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses