Marketingový plán společnosti zaměřené na produkci potravin z hmyzu - Orel, David; Bartoš, Petr; Kolouchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá nově vznikající projekt specializovaný na produkci potravin z hmyzu. Analyzuje důvody založení a fungování podniků tohoto typu a navrhuje strategie pro úspěšnou propagaci takových produktů na českém trhu. Práce detailně popisuje teoretický rámec týkající se konzumace hmyzu, včetně vlivu na životní prostředí či legislativních omezení. Kvantitativní výzkum následně analyzuje vnímání konzumace hmyzu spotřebiteli v České republice. Výsledky jsou aplikovány na sestavení komplexního marketingového plánu, který navrhuje takový způsob komunikace produktů projektu, aby byly bořeny vnímané překážky v entomofagii. Implementace plánu a spuštění marketingových aktivit jsou klíčovými kroky k ověření poptávky a potenciálu projektu. Tímto přispívá práce nejen k pochopení vnímání konzumace hmyzu v České republice, ale také k budoucímu rozvoji inovativních projektů v potravinářském odvětví.
Vedoucí práce: Petr Bartoš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses