Hodnocení dodavatelů a jejich rozvoj ve firmě LINET spol. s r.o. - Besperát, Patrik; Vinš, Marek; Gašparová, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se věnuje hodnocení dodavatelů a jejich rozvoji ve vybrané společnosti Linet spol. s r.o. První část je věnována teorii a poskytuje základ pro druhou praktickou část. V teoretické části jsou popsány a vysvětleny důležité pojmy jako nákup, nákupní strategie, nákupní proces, dodavatelsko-odběratelské vztahy atd. Dále popisuje základní metodologii a analýzy, které jsou využívány k hodnocení dodavatelů dle literatury. V praktické části je nejdříve charakterizována celková historie firmy, firemní struktura a nastavení jakým způsobem přistupuje k procesu výběru a hodnocení svých dodavatelů. Cílem této práce je analyzovat hodnocení a rozvoj dodavatelů ve vybrané firmě a porovnat současný stav s předchozím na základě získaných dat. V závěru jsou prostřednictvím zjištěných poznatků předloženy konkrétní návrhy a doporučení pro zlepšení postupu hodnocení dodavatelů a jejich následného rozvoje. V neposlední řadě je předložen návrh webového dotazníku pro potenciální dodavatele.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses