Psychická zátěž zaměstnanců na pracovišti - Šourek, Petr; Šilerová, Lenka, 1972-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá a zhodnocuje psychickou zátěž zaměstnanců na pracovišti. Cílem výsledků práce je navrhnout vhodná doporučení pro snížení psychické zátěže u zaměstnanců ve vybrané firmě. Analyzované pracoviště se nachází ve společnosti KS KUTÍLEK s.r.o., která provozuje kamionovou dopravu, přičemž zkoumaným vzorkem jsou zaměstnanci pracující jako řidiči kamionu. V teoretické části je definována psychická zátěž a stres spolu s možnými příčinami a prostředky pro zmírnění vnímané zátěže. Praktická část navazuje na teoretické poznatky a spojuje je ve formě kvalitativního výzkumu, který je uskutečněn v podobě polostrukturovaných rozhovorů s využitím přístupu interpretativní fenomenologické analýzy. Závěrem jsou pro firmu navržena doporučení vhodná pro implementaci za účelem zlepšení pracovních podmínek s primárním cílem snížit psychickou zátěž u řidičů kamionu.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses