Specifika účetnictví a financování Českobratrské církve evangelické - Dubová, Eva (2024)
Bakalářská práce popisuje specifika účetnictví a financování nestátních neziskových organizací se zaměřením na církve. Teoretická část práce vymezuje církve v České republice a dále popisuje specifické znaky jejich financování a účetnictví. Praktická část práce se věnuje analýze účetnictví a financování v konkrétních podmínkách Českobratrské církve evangelické. Jsou představeny základní procesy financování Českobratrské církve evangelické a provedena analýza jejího financování v období od roku 2018 do roku 2022. Dále jsou také popsány vybrané účetní metody, které byly využívány v dané církvi v analyzovaném období. V závěru každé z kapitol praktické části jsou poskytnuta shrnutí a případné návrhy ke zlepšení oblastí financování a účetnictví Českobratrské církve evangelické.