Specifika účetnictví a financování Českobratrské církve evangelické - Dubová, Eva; Jošt, Marek; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce popisuje specifika účetnictví a financování nestátních neziskových organizací se zaměřením na církve. Teoretická část práce vymezuje církve v České republice a dále popisuje specifické znaky jejich financování a účetnictví. Praktická část práce se věnuje analýze účetnictví a financování v konkrétních podmínkách Českobratrské církve evangelické. Jsou představeny základní procesy financování Českobratrské církve evangelické a provedena analýza jejího financování v období od roku 2018 do roku 2022. Dále jsou také popsány vybrané účetní metody, které byly využívány v dané církvi v analyzovaném období. V závěru každé z kapitol praktické části jsou poskytnuta shrnutí a případné návrhy ke zlepšení oblastí financování a účetnictví Českobratrské církve evangelické.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses