Marketingový potenciál současného českého klenotnictví pro příslušníky generace Z - Hertlová, Simona (2024)
Cílem práce je analyzovat zákaznický potenciál generace Z pro drobné podnikatele na trhu s klenoty v České republice. V teoretické části práce shrnuje charakteristiku a nákupní chování generace Z, zabývá se šperkem včetně jeho produktového zařazení a popisuje český trh se šperky pomocí analýzy PESTEL a konkurenčního prostředí. Ve výzkumné části je využita kombinace kvalitativních a kvantitativních výzkumných metod. Na základě dat získaných od příslušníků generace Z jsou pro konkrétní klenotnické značky formulována doporučení, která mohou značky ve svých strategiích aplikovat, aby byly pro zákazníky generace Z do budoucna atraktivní a mohly si tak s předstihem budovat své zákaznické základny.