Cenová komparace vlakové a autobusové dopravy do vybraných evropských destinací - Čápová, Eva (2024)
Tato práce se zaměřuje na analýzu cenové výhodnosti vlakových a autobusových spojů vypravovaných z Prahy do slovenského Popradu, maďarské Budapešti, polského Krakova a italských Benátek. Tato práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Kdy v teoretické části je zpracována literární rešerše a dále jsou popsané vybrané destinace a vybrané způsoby dopravy i s jejich dopravci. V praktické části byla provedena samotná cenová analýza, a to pomocí reálných cen nalezených na stránkách společností.