Kultivace českého sportovního prostředí - Pokorný, Lukáš; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Loukota, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Práce za zaměřuje na problematiku sportovního klubového prostředí. V první části vysvětluje teoretický výklad pojmů, které jsou s tématikou prostředí a kultury přímo spjaty. Zejména tak význam sportu z hlediska zdravotního a sociálního. V druhé části práce vysvětluje, jak je důležité se přímo podílet na vývoji prostředí sportovních klubů a jeho kultivace. Stanovuje si cíle týkající se důležitosti těchto aktivit ve sportovních klubech. Cíle jsou především z ekonomického, organizačního a personálního pohledu. Tedy z oblastí, které sportovním klubům pomáhají udržet náročný trend sportovců. V další kapitole se práce zaměřuje na případovou studii projektu Kaufland Škola hokejových talentu. Tato studie se zaměřuje na projekt, který se přímo týká cílových skupin, které prostředí ovlivňují. Tedy na hráče/ sportovce, rodiče, talentované trenéry a manažery sportovních organizací. V této kapitole je popsána i propozice projektu. Případová studie potvrzuje, jak je důležité se na proces kultivace ve sportovním prostředí zaměřit a co vše může přinést. Zejména zvýšený počet sportujících dětí, lepší ekonomická stabilita, vyšší loajalita jejich členů, nižší fluktuace trenérů a hráčů. V poslední části se závěrečná práce zaměřuje na analýzu dvou hokejových klubů, HC Slavoj Velké Popovice a HC Junior Mělník. Metodou na bázi individuálních rozhovorů, dotazníků s kvalitativními otázkami a analýze svazu Českého hokeje, se práce zamýšlí nad pozitivními dopady péče o sportovní prostředí. Na závěr práce je potvrzen předpoklad důležitosti těchto aktivit.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MPA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet