Motivace zaměstnanců v organizaci - Putanková, Daniela (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá motivací učitelů na soukromé střední škole XY. Jejím cílem je formulovat aplikovatelná doporučení pro vedení zkoumané organizace, která směřují ke zvýšení motivace jejich zaměstnanců. Doporučení jsou vytvořena na základě analýzy dat motivačního systému organizace, která byla získána kvalitativním způsobem. Analýza motivace je provedena ve dvou částech. První částí je rozhovor s vedením školy a druhou částí jsou rozhovory s jednotlivými zaměstnanci. Ze získaných odpovědí lze nahlédnout na aktuální způsob motivace zaměstnanců a na reálné faktory, které učitele nejvíce motivují. Na základě těchto zjištění jsou definovaná doporučení, jak zvýšit motivaci ve vybrané organizaci a tím i její výkonnost.