Kruhy přátel hudby - rozvoj kulturního a komunitního života v obcích - Talácková, Blanka (2024)
Bakalářská práce se zabývá tématem Kruhů přátel hudby (KPH), pořadatelů koncertů komorní hudby v obcích České republiky. Jejím cílem je odpovědět na definované výzkumné otázky, a to pomocí metod kvalitativního a kvantitativního výzkumu, SWOT analýzy a desk research. V teoretické části je čtenář zasazen do historického kontextu českého státu, na jehož základě byla v 50. letech 20. století vybudována právě tato síť spolků. V praktické části se autorka zabývá detailnějším popisem historického vývoje fungování KPH až do současnosti. Informace z této části jsou dokresleny na vybraných KPH, kde bylo pomocí osobních rozhovorů a dotazníkového šetření zkoumáno, jakým způsobem by mohly Kruhy přátel hudby podpořit potenciál, který v sobě skrývají. Tyto poznatky jsou svedeny do souhrnné SWOT analýzy, která ústí v doporučení do budoucnosti.